מנוי היכרות ללא התחייבות
חיפוש מתקדם

מתכון למלבי – מתכון בסיסי וגיוונים

מתכון למלבי – מתכון בסיסי וגיוונים
צילום: דניאל לילה
מתכון למלבי – מתכון בסיסי וגיוונים
צילום: דניאל לילה
מתכון למלבי – מתכון בסיסי וגיוונים
צילום: דניאל לילה

דרוש כאן תכנון מראש, אף על פי שאת התערובת מכינים ב-5 דקות על הכיריים, כי הקינוח מצטנן ומתייצב כמה שעות במקרר.

חומרים

אופן ההכנה

  1. מערבבים כוס חלב עם קורנפלור ומי ורדים, עד שהקורנפלור נמס לחלוטין.
  2. מחממים בסיר על אש בינונית את יתרת החלב עם שמנת מתוקה וסוכר לסף רתיחה. יוצקים פנימה את תערובת הקורנפלור, וממשיכים לבשל תוך טריפה מתמדת כחצי דקה, עד שהתערובת מסמיכה.
  3. מסירים מהאש, ויוצקים לכלים. מכסים את פני הקרם בניילון נצמד, מניחים לו להגיע לטמפרטורת החדר ומעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות.
  4. מגישים קר, עם תוספות וקישוטים, לפי אחת מהצעות ההגשה להלן.

טיפ: נכון שרצוי לכסות את פני הקרם בניילון נצמד, למניעת היווצרות קרום יבש על פני המלבי. עם זאת, הניילון מקלקל מעט את מראהו החלק של המלבי ויוצר על פניו קמטוטים. אם הקינוח נועד להפיכה על צלחת הגשה, אין לדבר משמעות, אבל אם לא הופכים, כדאי להניח לו להתקרר ללא כיסוי ולפני ההגשה להיפטר מהקרום – פשוט מקלפים אותו מעל פני הקרם.

הצעות הגשה:

מלבי עם סירופ פטל: קלאסיקה מנצחת. מתבלים תרכיז פטל במי ורדים. יוצקים על המלבי הקר ומגישים.
מלבי עם סירופ ותותים או דובדבנים: מתבלים סירופ פטל במי ורדים. יוצקים על המלבי הקר, מקשטים בפרוסות תותים או בדובדבנים מגולענים ומגישים.
מלבי עם קוקוס, דבש, צנוברים וקינמון: הטעם מזכיר קצת סחלב חם. יוצקים על המלבי דבש, מניחים מעל ערמת קוקוס, מקשטים בצנוברים קלויים ובקמצוץ קינמון.
מלבי עם רוטב שוקולד חם ואגוזים מסוכרים: מחממים חצי מיכל (125 מ”ל) שמנת מתוקה לסף רתיחה. יוצקים על 125 גרם שוקולד מריר קצוץ ומערבבים, עד שהשוקולד נמס. יוצקים מיד את הרוטב החם על המלבי, מקשטים באגוזים מסוכרים קצוצים (בראס) ומגישים.
מלבי עם סילאן, תמרים ושקדים: יוצקים על המלבי סילאן. מקשטים בתמרים יבשים או לחים מגולענים ושבבי שקדים קלויים.
מלבי עם פסיפלורה: יוצקים על המלבי תוכן של פירות פסיפלורה (כולל הגרעינים) ומגישים.
מלבי משפחתי: מכינים את המלבי בקערה גדולה. הופכים את תוכנה לכלי מרכזי עמוק (למשל גביע זכוכית שקוף), מקשטים ומגישים למרכז השולחן.

אפייה יצירתית מעדנות
23 בדצמבר 2015
תגובות

תגובות (4)

  • אלמוג 13 בפברואר 2016 8:48 השב

    יצא דליל מידי

    • לי גיל - על השולחן 14 בפברואר 2016 15:20 השב

      הי אלמוג,
      יכול להיות שהמלבי דרש עוד מעט זמן בישול והסמכה. המרקם אמור להיות סמיך, בדומה לקרם פטיסייר.

  • דניאלה 19 בפברואר 2016 19:46 השב

    יצא טעים אך רך מדי, ובשלתי 3.5 דקות לאומת החצי דקה שכתוב כאן במתכון. אני חושבת שחייבים לתקן את הזמנים.

    • לי גיל - על השולחן 21 בפברואר 2016 11:43 השב

      הי דניאלה, זה תלוי מאוד בלהבה שעובדים עליה. אם עובדים עם אינדוקציה סביר להניח שתוך חצי דקה-דקה המלבי כבר יסמיך, אם עובדים על גז או כיריים חשמליות ולהבה נמוכה זה ייקח כמובן יותר זמן. מה שחשוב זה המרקם, שצריך להיות דומה לשל קרם פטיסייר.

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים