קינוח חגיגי ויפהפה – הרוזטה מככבת גם במלבי וגם ברוטב המנגו. את הקראמבל המתובל אפשר להכין בכמות כפולה ולשמור חודש במקפיא.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לקראמבל שקדים:
למלבי:
לרוטב רוזטה ומנגו:
אופן ההכנה
מכינים את הקראמבל:
1
מעבדים קצרות את חומרי הקראמבל בידיים לתערובת פירורית. משטחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומעבירים למקפיא לשעה.
2
מחממים תנור ל-180 מעלות.
3
אופים כ-15 דקות עד להזהבה. מצננים היטב ומפוררים. שומרים בכלי אטום מחוץ למקרר עד שבועיים (או חודש במקפיא).
מכינים את המלבי:
4
מערבבים 3/4 כוס חלב עם קורנפלור בקערית.
5
מחממים את יתרת החלב עם רוזטה ושמנת מתוקה בסיר ומביאים לרתיחה. מוסיפים מי זהר ואת תערובת הקורנפלור ומבשלים תוך כדי בחישה מתמדת עד שהתערובת מבעבעת ומסמיכה (מבחינים לפחות ב-3 בועות גדולות).
6
יוצקים לכלים אישיים ומצננים. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות.
מכינים את הרוטב:
7
טוחנים את כל החומרים בבלנדר למחית חלקה.
8
מרכיבים את המנה ומגישים: מניחים בכל כלי עם מלבי כף קראמבל ויוצקים 2 כפות רוטב.