מתכון

מסאלה דוסה – קרפ ממולא בתבשיל ירקות

קרפים מהמטבח ההודי שעשויים מתערובת של קמח אורז וקמח עדשים

14,596 בשלנים התעניינו במתכון זה
מסאלה דוסה - קרפ ממולא בתבשיל ירקות. צילום: רונן מנגן | סגנון: רותם ניר
מסאלה דוסה - קרפ ממולא בתבשיל ירקות. צילום: רונן מנגן | סגנון: רותם ניר

גודלן של הדוסות משתנה לפי גודל המחבת. בזמן הקלייה חשוב לשטח אותן בזריזות על המחבת, כמו קרפ, כדי שלא יהיו עבות מדי.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למלית:

לדוסה:

אופן ההכנה

מכינים את המלית:

1

מטגנים בצל, פלפל אדום וצ’ילי בגהי 3-2 דקות עד לריכוך. מוסיפים את שאר החומרים ומטגנים 3 דקות. יוצקים כוס מים רותחים, ומבשלים מכוסה 15-10 דקות עד לריכוך.

מכינים את הדוסה:

2

מערבבים את כל החומרים היבשים, ומוסיפים מים בהדרגה לקבלת בלילה סמיכה וחלקה.

3

יוצקים שכבה דקיקה למחבת טפלון גדולה וחמה וקולים על להבה בינונית, עד שהתחתית מוכנה והצד העליון מתייבש. הופכים וקולים בזריזות גם מהצד השני.

מרכיבים את המנה:

4

מניחים כף-שתיים מהמלית במרכזה של כל דוסה, מקפלים לשניים ומגישים.

במקום קמח אורז אפשר להשתמש בקמח עדשים.