גודלן של הדוסות משתנה לפי גודל המחבת. בזמן הקלייה חשוב לשטח אותן בזריזות על המחבת, כמו קרפ, כדי שלא יהיו עבות מדי.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
למלית:
לדוסה:
אופן ההכנה
מכינים את המלית:
1
מטגנים בצל, פלפל אדום וצ’ילי בגהי 3-2 דקות עד לריכוך. מוסיפים את שאר החומרים ומטגנים 3 דקות. יוצקים כוס מים רותחים, ומבשלים מכוסה 15-10 דקות עד לריכוך.
מכינים את הדוסה:
2
מערבבים את כל החומרים היבשים, ומוסיפים מים בהדרגה לקבלת בלילה סמיכה וחלקה.
3
יוצקים שכבה דקיקה למחבת טפלון גדולה וחמה וקולים על להבה בינונית, עד שהתחתית מוכנה והצד העליון מתייבש. הופכים וקולים בזריזות גם מהצד השני.
מרכיבים את המנה:
4
מניחים כף-שתיים מהמלית במרכזה של כל דוסה, מקפלים לשניים ומגישים.
במקום קמח אורז אפשר להשתמש בקמח עדשים.