מתכון

מעמול אגוזים

מיקי שמו משתף את מתכון המעמולים של אמא שלו

18,649 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2015
מעמול אגוזים. צילום: דניאל לילה
מעמול אגוזים. צילום: דניאל לילה

הכנת מעמולים דורשת לא מעט זמן וסבלנות. לכן אצלנו שמורים המאפים הללו לימי הולדת, בריתות ושאר אירועים חגיגיים. אז נכון, יש עוגיות הרבה יותר מהירות הכנה (גם בספר הזה), אבל בעיני יש מעט מאוד מאפים מעודנים, יפים וטעימים כמו המעמולים של אמא שלי. לעיצוב מעמול מושלם, יש להצטייד בפינצטה מיוחדת – היא עולה שקלים בודדים ונמכרת בכל חנות המחזיקה ציוד אפייה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק:

למלית:

לקישוט:

אופן ההכנה

מכינים את הבצק:

1

יוצקים מים, שמן, תמצית וניל ומי ורדים לתחתית קערת המיקסר ומניחים מעל את החומרים היבשים והחמאה. מערבלים עם וו לישה במהירות איטית כ-5 דקות עד לקבלת בצק רך. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.

2

מחממים תנור ל-170 מעלות.

מכינים את המלית:

3

מערבבים את חומרי המלית בקערה.

מעצבים, ממלאים ואופים:

4

יוצרים מהבצק כדורים בקוטר 4 ס”מ. יוצרים גומה במרכז כל כדור בעזרת האצבע, וממשיכים לסובב סביב האצבע עד שדפנות הגומה בעובי 3 מ”מ. ממלאים את הגומה במלית וסוגרים. צובטים את הבצק במצבט (מעין פינצטה מיוחדת) לקבלת דוגמה של מעמול. מסדרים בתבניות מרופדות בנייר אפייה.

5

אופים כ-20 דקות עד להזהבה קלה.

6

מצננים היטב, זורים אבקת סוכר ושומרים בכלי אטום מחוץ למקרר עד שבוע.

גיוון:
מחליפים את האגוזים בפיסטוקים קצוצים גס באותה כמות.

טיפ:
איך מוודאים שהמעמולים ייצאו במרקם מושלם – רכים ופריכים ולא קשים מדי? לקראת סוף האפייה לוקחים מעמול ובודקים את התחתית. אם היא זהובה, המעמול מוכן, גם אם למעלה הוא עדיין נראה חיוור.