מתכון

מעמול תמרים לעצלנים של קרין גורן

מותר לעשות את החיים קלים יותר: קרין גורן מגלה שני קיצורי דרך גאוניים שיניבו מעמולים זריזים

251,676 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2015
מעמול תמרים לעצלנים. צילום: דניאל לילה
מעמול תמרים לעצלנים. צילום: דניאל לילה

למה לעצלנים? כי לא צריך לעמול על עיצוב כל עוגיה בנפרד: פשוט מגלגלים לרולדה ופורסים. ויש גם סוד קטן: במתכון הזה משתמשים במלית תמרים מוכנה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק:

למלית:

לזרייה:

אופן ההכנה

1

שמים בקערה את כל חומרי הבצק ולשים עד שמתקבל בצק אחיד ולא דביק (אפשר להוסיף מעט קמח אם צריך).

2

יוצרים כדור בצק, משמנים אותו במעט שמן ומניחים בצד ל-10 דקות.

3

מחלקים את הבצק ל-3 חלקים. מרדדים כל חלק למלבן הכי דק שאפשר (20X30 ס"מ בעובי 2 מ"מ). חותכים את שולי המלבן לצלעות ישרות בעזרת סכין חדה.

4

מחממים תנור ל-170 מעלות.

5

מורחים על הבצק כשליש מכמות המלית, בשכבה דקה. מגלגלים לרולדה.

6

מסמנים על הרולדה חריצים בעומק של 1 ס"מ ובמרווחים של 1/2 ס"מ, בעזרת סכין חדה, כדי להקל על פריסת העוגיות לאחר האפיה. באותו אופן מכינים עוד 2 רולדות.

7

אופים את הרולדות בתבנית מרופדת בנייר אפיה, כחצי שעה, עד שהן מקבלות צבע זהוב בהיר. פורסים לעוגיות כשהגלילות עדיין חמות ומחזירים לתנור ל-10 דקות נוספות.

8

מצננים מעט. מפזרים אבקת סוכר בנדיבות ומאחסנים בכלי אטום, בטמפרטורת החדר.