למה לעצלנים? כי לא צריך לעמול על עיצוב כל עוגיה בנפרד: פשוט מגלגלים לרולדה ופורסים. ויש גם סוד קטן: במתכון הזה משתמשים במלית תמרים מוכנה.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לבצק:
למלית:
לזרייה:
אופן ההכנה
1
שמים בקערה את כל חומרי הבצק ולשים עד שמתקבל בצק אחיד ולא דביק (אפשר להוסיף מעט קמח אם צריך).
2
יוצרים כדור בצק, משמנים אותו במעט שמן ומניחים בצד ל-10 דקות.
3
מחלקים את הבצק ל-3 חלקים. מרדדים כל חלק למלבן הכי דק שאפשר (20X30 ס"מ בעובי 2 מ"מ). חותכים את שולי המלבן לצלעות ישרות בעזרת סכין חדה.
4
מחממים תנור ל-170 מעלות.
5
מורחים על הבצק כשליש מכמות המלית, בשכבה דקה. מגלגלים לרולדה.
6
מסמנים על הרולדה חריצים בעומק של 1 ס"מ ובמרווחים של 1/2 ס"מ, בעזרת סכין חדה, כדי להקל על פריסת העוגיות לאחר האפיה. באותו אופן מכינים עוד 2 רולדות.
7
אופים את הרולדות בתבנית מרופדת בנייר אפיה, כחצי שעה, עד שהן מקבלות צבע זהוב בהיר. פורסים לעוגיות כשהגלילות עדיין חמות ומחזירים לתנור ל-10 דקות נוספות.
8
מצננים מעט. מפזרים אבקת סוכר בנדיבות ומאחסנים בכלי אטום, בטמפרטורת החדר.