מתכון למעקודה

מתכון למעקודה
צילום: דניאל לילה | סגנון: טליה גון-אסיף
מתכון למעקודה
צילום: דניאל לילה | סגנון: טליה גון-אסיף

פשטידת ירקות מרוקאית, עשירה בביצים ותבלינים - מנה צמחונית מצוינת, שמזכירה את הפריטטה הספרדית.

חומרים

אופן ההכנה

  1. מבשלים תפוחי אדמה וגזרים בסיר עם מים עד לריכוך.
  2. מצננים, מקלפים וחותכים לקוביות. מערבבים בקערה עם שאר חומרי הפשטידה, למעט השמן.
  3. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  4. מחממים שמן בסיר שמתאים לתנור או תבנית שיכולה לעמוד על כיריים. יוצקים את התערובת ומתחילים בטיגון, ממש כמו בפריטטה, כ-5 דקות עד שמתחיל להתייצב. מעבירים לתנור.
  5. אופים 25 דקות או עד שהמאפה מתייצב ופניו זהובים.