מתכון

מקלות חלה עם מרציפן ושוקולד

גרסה משודרגת לחלת המרציפן של מאפיית לחמים, עם שפע של פצפוצי שוקולד ומעטפת של אגוזי לוז מקורמלים

5,324 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2015
מקלות חלה עם מרציפן ושוקולד. הכנת מתכונים לצילום: מיכל מנדלסון | צילום: בן יוסטר | סגנון: תמי סגל
מקלות חלה עם מרציפן ושוקולד. הכנת מתכונים לצילום: מיכל מנדלסון | צילום: בן יוסטר | סגנון: תמי סגל

חלת המרציפן של “מאפיית לחמים” היא סוג של מאפה דגל. ב-Breads Bakery בניו יורק, היא הפכה תוך שנייה ללהיט. אני חושב שסוד הקסם טמון בעובדה שאנשים לא כל כך יודעים איך לאכול אותה (תרתי משמע) — זו עוגה? זה לחם? ואולי שניהם? יש לקוחות שסיפרו לי, שהם אוכלים את חלת המרציפן עם כבד קצוץ! הגרסה הזו לא משאירה מקום לספק: שפע של פצפוצי שוקולד ומעטפת של אגוזי לוז מקורמלים סוחבים את מקלות החלה האלה לכיוון מתוק.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק:

למלית המרציפן:

לציפוי:

לסירופ סוכר:

אופן ההכנה

מכינים את הבצק:

1

יוצקים מים לקערת מיקסר עם וו לישה, מפוררים לתוכם שמרים וטורפים קלות במטרפה עד שהם נמסים.

2

מוסיפים לקערה לפי הסדר ותוך כדי לישה במהירות נמוכה קמח, ביצים, סוכר, מלח ושמן. לשים 4 דקות עד לאיחוד החומרים. מגבירים למהירות בינונית ולשים עוד 5 דקות לקבלת בצק רך אלסטי.

3

מעבירים את הבצק לשולחן מקומח קלות, מגלגלים לכדור ומעבירים לקערה. מכסים בניילון באופן רופף ומתפיחים כ-45 דקות עד שהבצק גדל ב-50%.

מכינים את המלית:

4

שמים חלבון וסוכר בקערת נירוסטה וטורפים עם מטרפה. מניחים את הקערה מעל סיר עם מים חמים (בן מארי) וטורפים עד שהסוכר נמס.

5

מעבדים מרציפן במיקסר עם וו גיטרה עד שהוא מתרכך מעט. מוסיפים את תערובת החלבון בהדרגה ומערבלים עד לקבלת תערובת חלקה ללא גושים במרקם דביק (אם צריך, עוצרים את פעולת המיקסר ומורידים את המרציפן מדפנות הקערה בעזרת מרית). מעבירים לשקית זילוף.

מרכיבים את המאפים ומתפיחים:

6

מחלקים את הבצק לפיסות במשקל 120 גרם כ”א ומרדדים כל אחת על משטח מקומח קלות למלבן באורך 20 ס”מ ורוחב 10 ס”מ. מזלפים במרכז כל מלבן פס ברוחב 2 ס”מ מתערובת המרציפן ומפזרים עליה כף פצפוצי שוקולד. צובטים את שני צידי המלבן הקצרים ומהדקים בצדדים. מהדקים כל 3 ס”מ לסגירה חלקית כך שחלק מהמלית עדיין מציצה. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

7

מכסים את מקלות החלה במגבת מטבח ומתפיחים 40 דקות עד שהם גדלים ב-50% אחוז.

בינתיים מכינים סירופ סוכר:

8

מביאים לרתיחה מים וסוכר בסיר ומבשלים כ-3 דקות. מצננים לטמפ’ החדר.

מצפים, אופים ומברישים בסירופ:

9

מחממים תנור ל-180 מעלות.

10

מברישים את המלבנים בביצה טרופה ומפזרים אגוזי לוז פרוסים או קצוצים.

11

אופים 15 דקות עד שהמאפים מזהיבים ואפויים גם בחלקם הפנימי. מוציאים מהתנור ומברישים בסירופ הסוכר. מצננים.

גיוון: ניתן להחליף את החמאה המומסת בבצק לאותה כמות של שמן.