מתכון

מרקיז פיצוחים

משהו שבין חטיף פריך לעוגה דחוסה ומרוכזת, ומה שיוצר את הטעם המיוחד הוא שילוב בין השוקולד לאגוזים (לרבות מלוחים)

15,787 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרקיז פיצוחים. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו
מרקיז פיצוחים. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו
  • תבנית אלומיניום חד-פעמית בגודל 24×32 ס"מ (כ-20 ריבועים בגודל 5 ס”מ)
  • 2:30 שעות
  • קל
  • כשר
  • עוגות

את ההשראה למתכון (וגם את השם) קיבלתי מערן שוורצברד, קונדיטור מוכשר וחבר טוב.  הרגישו חופשיים לשחק עם הרכב הפיצוחים — לשנות יחסים בין מרכיבים, לוותר על אגוז שאתם פחות אוהבים או להוסיף (למשל בוטנים או אגוזי לוז), רק הקפידו לשמור על יחסי משקל/נפח לעומת השוקולד. שימו לב: מכינים את המרקיז בתבנית חד-פעמית — שיהיה נוח לחלץ.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבסיס פיצוחים:

לשכבת נוגט:

לציפוי:

אופן ההכנה

מכינים בסיס פיצוחים:

1

שמים בסיר חמאה, דבש וסוכר ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב. מוסיפים מחית נוגט וקקאו ומערבבים עד לקבלת מסה אחידה.

2

מוסיפים פיצוחים ומערבבים היטב עד שהם מצופים בתערובת.

3

יוצקים לתבנית ומשטחים. מעבירים למקרר לשעה עד שהמסה יציבה מאוד.

מכינים שכבת נוגט:

4

ממיסים שוקולד לבן ומריר יחד במיקרוגל או מעל ביין מארי. מוסיפים מחית נוגט ומערבבים.

5

יוצקים על תחתית הפיצוחים, משטחים ומעבירים למקרר לחצי שעה להתייצבות.

מכינים ציפוי, מצפים וחותכים:

6

מביאים לרתיחה שמנת עם גלוקוזה. יוצקים על השוקולד, ממתינים דקה ומערבבים היטב למסה אחידה.

7

יוצקים את הציפוי על שכבת הנוגט, מחליקים ומעבירים למקרר לחצי שעה להתייצבות.

8

חותכים את תבנית האלומיניום ומחלצים ממנה את המרקיז. טובלים סכין במים רותחים, מנגבים היטב וחותכים את המרקיז לריבועים. כדי לקבל ריבועים יפים, בין חיתוך לחיתוך טובלים שוב את הסכין במים חמים ומנגבים היטב. שומרים את המרקיזים במקרר בקופסה אטומה בשכבה אחת.