מתכון

מרק אפונה שבדי עם חזה אווז

מרק חורפי מאפונה יבשה, שמתבשל לאטו ומקבל את הטעמים המעושנים של חזה האווז

19,917 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2016
מרק אפונה שבדי. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו
מרק אפונה שבדי. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה:

אופן ההכנה

1

משרים את האפונה למשך לילה.

2

מחממים סיר גדול וגבוה על להבה גבוהה ומטגנים חזה אווז בשומן של עצמו 3-2 דקות עד שהשומן נמס ובשר האווז הופך פריך. מוציאים רבע מהכמות ושומרים להגשה.

3

מוסיפים גזרים ובצלים ומטגנים כ-5 דקות עד שהירקות מזיעים והופכים בוהקים.

4

מוסיפים אפונה יבשה, תימין, ציפורן, פלפל ומים. מביאים לרתיחה ומבשלים כ-3 שעות על להבה נמוכה. מוסיפים מלח רק לאחר שהאפונה התרככה.

5

מוסיפים אפונה טרייה ומבשלים 5 דקות (או דקה אם משתמשים בקפואה). מכבים את האש, מוציאים את התימין ומרסקים את המרק בעזרת מוט ריסוק בשניים שלושה פולסים למרקם מחיתי גס. אם המרק סמיך מדי, מוסיפים מעט מים.

6

מוזגים לקעריות, מפזרים פיסטוקים ואת חזה האווז המטוגן ששמרנו ומגישים.