מתכון

מרק ארטישוק אביבי

את המרק הזה מכינים באביב, כשהארטישוקים בשיאם. אין צורך לקלף או לנקות. אחרי הבישול פשוט מסננים

3,053 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2016
ארטישוק. צילום: דן לב, סגנון: אוריה גבע. סגנון: אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: דניאל לילה
ארטישוק. צילום: דן לב, סגנון: אוריה גבע. סגנון: אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: דניאל לילה

את המרק הזה מכינים באביב, כשהארטישוקים בשיאם. אין צורך לקלף או לנקות. אחרי הבישול פשוט מסננים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים סיר עמוק עם שמן זית ומטגנים בצל וגזר כ-10 דקות. מוסיפים שום, ארטישוקים, פלפל חריף, תימין ומרווה ומטגנים דקה-שתיים.

2

מוסיפים יין לבן, מביאים לרתיחה ומצמצמים עד שכל היין מתאדה. מוסיפים ציר ירקות ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים שעה עד שכל הירקות מתרככים.

3

טוחנים היטב את כל הירקות כולל הארטישוקים בעזרת בלנדר ידני או במעבד מזון. מסננים ומחזירים לסיר.

4

מוסיפים שמנת ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד רבע שעה. טועמים ומתבלים במלח ופלפל לבן.

קילוף ארטישוק
לפני שמתחילים מכינים קערה עם מים וחצאי לימון, כי תחתיות הארטישוק משחירות בן רגע וחומצת הלימון שומרת עליהן.
מפרידים את תחתית הגבעול מהבסיס.
תולשים את העלים התחתונים ומקלפים סביב הבסיס.
מניחים את הארטישוק על צידו, חותכים ומסלקים את העלים העליונים.
מנקים את השערות מהליבה ומושחים במיץ לימון.
מניחים בקערה עם מי לימון.