מתכון

מרק בצל וכרשה

מרק בצל כפרי קלאסי שיחמם כל לב בימי החורף הקרים. הגישו אותו לצד לחם קלוי עם גבינה

30,488 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע
צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע

בשלב ראשון מקרמלים באיטיות בצל וכרשה במחבת. אחרי כן מוסיפים את הנוזלים הארומטיים: יין לבן, ציר עוף ויין פורט ומבשלים 20 דקות נוספות. לגרסה עשירה יותר משתמשים בציר בקר.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה:

אופן ההכנה

מכינים את המרק:

1

מחממים שמן זית וחמאה בסיר ומאדים בצל, כרשה ותימין על להבה קטנה עם כיסוי כ-25 דקות עד ריכוך. מסירים את הכיסוי, מגבירים את הלהבה ומבשלים עד להזהבה.

2

יוצקים יין לבן ומאדים לגמרי. מוסיפים ציר או מים, מביאים לרתיחה עדינה, מכסים ומבשלים בבעבוע עדין כ-20 דקות לספיגת טעמים.

3

מוסיפים לסיר פורט ומבשלים 5 דקות. מפזרים גבינה קשה ופטרוזיליה (לא חובה).

4

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מכינים לחם קלוי ומגישים:

5

מזלפים שמן זית על לחם, קולים בתנור חם עד הזהבה ומורחים בשום טרי. מפזרים מעט גבינה ומחזירים לתנור להתכה. מגישים לצד המרק.

גיוונים:

  • במקום תימין אפשר להשתמש במרווה.
  • במקום ציר עוף אפשר להשתמש בציר בשר, או מים.
  • במקום יין פורט אפשר להשתמש ביין שרי יבש