במקור מסמיכים אותו עם קמח, אבל לא חייבים – אני מרסקת חלק מן המרק ומקבלת מרק סמיך וקרמי בלי גרם קמח.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
להגשה (לא חובה):
אופן ההכנה
1
מחממים סיר עם חמאה ושמן ומאדים בצלים על להבה בינונית-נמוכה 10־15 דקות או עד שזהוב ורך.
2
יוצקים ציר או מים, מתבלים ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים כ־30 דקות.
עכשיו הפטנט
3
מסננים את המרק, מסלקים את עלי הדפנה, גבעולי התימין וגרגרי הפלפל וטוחנים כ־2/3 מכמות הבצל (במעבד מזון, בלנדר מוט או רגיל) עם הנוזלים למיצוי הטעמים.
4
מחזירים לסיר, מוסיפים את הבצל ששמרנו בצד ויין או פורט ומחממים יחד.
5
מתקנים תיבול ומגישים חם עם גבינה וקרעי לחם קלוי.
ועוד פטנט: רוצים להדגיש את הגוון הענברי והטעם המתוק? מוסיפים עם הנוזלים 3 כפות רכז סיידר תפוחים או מחליפים כוס מים במיץ תפוחים.