מתכון

מרק בצל צרפתי קלאסי עם פטנט

מרק הדגל של המטבח הצרפתי, שנותן לבצל הארומטי את מרכז הבמה

223,059 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2015
מרק בצל צרפתי עם פטנט. צילום: דן פרץ | סגנון: עמית פרבר
מרק בצל צרפתי עם פטנט. צילום: דן פרץ | סגנון: עמית פרבר

במקור מסמיכים אותו עם קמח, אבל לא חייבים – אני מרסקת חלק מן המרק ומקבלת מרק סמיך וקרמי בלי גרם קמח.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה (לא חובה):

אופן ההכנה

1

מחממים סיר עם חמאה ושמן ומאדים בצלים על להבה בינונית-נמוכה 10־15 דקות או עד שזהוב ורך.

2

יוצקים ציר או מים, מתבלים ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים כ־30 דקות.

עכשיו הפטנט

3

מסננים את המרק, מסלקים את עלי הדפנה, גבעולי התימין וגרגרי הפלפל וטוחנים כ־2/3 מכמות הבצל (במעבד מזון, בלנדר מוט או רגיל) עם הנוזלים למיצוי הטעמים.

4

מחזירים לסיר, מוסיפים את הבצל ששמרנו בצד ויין או פורט ומחממים יחד.

5

מתקנים תיבול ומגישים חם עם גבינה וקרעי לחם קלוי.

ועוד פטנט: רוצים להדגיש את הגוון הענברי והטעם המתוק? מוסיפים עם הנוזלים 3 כפות רכז סיידר תפוחים או מחליפים כוס מים במיץ תפוחים.