המון עגבניות שנותנות חמיצות, יין לבן שמעניק ניחוח פירותי ושעועית יבשה שנותנת טעם עמוק ובשרני.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
להגשה:
לקרוטוני חלה מתובלים:
אופן ההכנה
1
מטגנים ירקות ועשבי תיבול בסיר גדול וגבוה עם שמן זית על להבה גבוהה כ-5 דקות.
2
מוסיפים עגבניות מרוסקות, רסק עגבניות ופלפל שחור ומערבבים.
3
מוסיפים יין ושעועית בובעס, מכסים ומבשלים כ-40 דקות על להבה בינונית-נמוכה. מוסיפים מלח רק לקראת תום הבישול לאחר שהשעועית התרככה.
לקרוטוני חלה מתובלים:
4
מניחים חופן קטן של פסטה מבושלת בכל קערית הגשה, מוזגים את המרק ומפזרים מעל פרמזן ושמן זית.
5
חותכים חצי חלה לקוביות של כ-3 ס"מ, מניחים בקערה ותוך הקפצת הקערה מזלפים מעל כ-1/4 כוס שמן זית, כף מלח גס, כפית פלפל שחור גרוס, כפית אורגנו יבש ואפשר גם 2 שיני שום כתושות.
6
כשהתבלינים והשמן עוטפים את הקרוטונים, מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 45 דקות ב-120 מעלות. הקרוטונים נשמרים עד יומיים בכלי אטום מחוץ למקרר.
גיוון: למרק עם טעמים עמוקים יותר וגוון מעושן מטגנים בהתחלה 200-150 גרם בייקון קצוץ גס בשומן של עצמו, ואליו מוסיפים את הירקות. ממירים את היין הלבן ביין אדום.