מתכון

מרק עגבניות ואורז

מרק סמיך במרקם חלק וקרמי, ללא שימוש בשמנת

37,986 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2015
מרק עגבניות ואורז. צילום: אילן נחום
מרק עגבניות ואורז. צילום: אילן נחום

אחרי מרק עוף, מרק עגבניות הוא המרק הכי ביתי שאני מכירה, ולעיתים קרובות מבשלים אותו בתוספת אורז לקבלת גרסה סמיכה יותר. החלטתי לבשל את האורז בנפרד, לטחון למחית ולהוסיף למרק. התקבל מרק סמיך במרקם חלק וקרמי, ללא שימוש בשמנת. כאן יש יחסית הרבה אורז, ולכן המרק מתקבל בצבע צהוב-כתום. אם אתם אוהבים מרק עם טעם עגבניות דומיננטי יותר, הגדילו את כמות העגבניות.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מטגנים גזר, בצל ושיני שום שלמות בסיר עם שמן זית עד להזהבה.

2

מוסיפים קוביות עגבניות, רסק עגבניות ו-2 כוסות מים, מערבבים ומביאים לרתיחה. מתבלים במלח, פלפל וסוכר.

3

במקביל מבשלים את האורז בסיר נפרד עם 3 כוסות מים כחצי שעה, או עד שהוא רך וכמעט עיסתי.

4

טוחנים את האורז בבלנדר (עם הנוזלים) לקבלת דייסה.

5

טוחנים בנפרד את תערובת העגבניות.

6

מוסיפים את האורז הטחון למרק העגבניות במינונים קטנים, עד שמגיעים לדרגת הסמיכות הרצויה. טועמים ומתקנים תיבול. אם מכינים מראש, יש לחמם על אש קטנה ובמידת הצורך להוסיף מים, כדי שלא ייחרך.

7

יוצקים לקעריות הגשה, מזלפים שמן זית, מקשטים בפלפל שחור ומגישים.