מתכון

מרק עגבניות עם חצילים

מתחממים בחורף עם מרק קטיפתי, בריא ועשיר

10,284 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
מרק עגבניות עם חצילים. צילום: דניאל לילה | סגנון: טליה גון אסיף
מרק עגבניות עם חצילים. צילום: דניאל לילה | סגנון: טליה גון אסיף

מתחממים בחורף עם מרק קטיפתי, בריא ועשיר. מתחילים את המרק עם טיגון קל של קוביות חציל ושומרים בצד כמה קוביות להגשה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה:

אופן ההכנה

1

מחממים סיר עם שמן זית. מוסיפים קוביות חציל ומטגנים עד הזהבה. מוציאים ומניחים בצד כ-4 כפות מקוביות החציל להגשה.

2

מוסיפים לסיר אורגנו, שאטה ושום ומטגנים מעט בלי שהשום ייחרך.

3

מוסיפים עגבניות וציר (או מים) ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-15 דקות על להבה בינונית.

4

מוסיפים עלי בזיליקום וטוחנים גס עם מוט ריסוק ידני, כך שהמרק סמיך אך נותרים בו מעט פיסות עגבנייה וקוביות חציל.

5

מתבלים במלח ופלפל ומאזנים את החמיצות עם סוכר ומיץ לימון לפי הצורך.

6

מגישים עם קוביות חציל, פטה מפוררת ופרמזן או פקורינו.

באילו עגבניות מומלץ להשתמש?
עגבניות תמר (המוארכות) הן הנכונות ביותר לבישול. כשהן לא זמינות, מומלץ להשתמש בעגבניות תמר משומרות. בתוך מבחר המותגים המשומרים יש פערים באיכות (בדרך כלל הם באים לידי ביטוי בדרגות חומציות שונות), וכדאי לטעום מכמה ולבחור את המותג עם הטעם הטוב ביותר. לא מומלץ לרכוש עגבניות משומרות מתובלות מראש – תיבול טרי בשום ועשבים הוא הטוב ביותר.