שומרים על הצבע
קטניות נוטות לאבד את צבען עם הבישול – הכתומות הופכות לאפרפרות והירוקות – לחומות משעממות. תוספת של כף רסק עגבניות וכפית פפריקה אדומה למרק עדשים כתומות, או חצי כוס אפונה טרייה חלוטה וטחונה למרק עדשים ירוקות או מרק אפונה יבשה יחזירו למרקים את הצבע ויהפכו אותם למגרים יותר.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
להגשה:
אופן ההכנה
1
מלהיטים סיר גדול וגבוה על להבה גבוהה, מוסיפים שמן ובצל ומטגנים 5 דקות עד שקצותיו משחימים. מוסיפים את החלק הלבן של המנגולד, זרעי כוסברה ושום ומטגנים תוך כדי ערבוב כדקה.
2
יוצקים מים, מוסיפים עדשים, מנגולד, כוסברה, פלפל שחור ופפריקה ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים כ-45 דקות על להבה בינונית.
3
מוסיפים מלח לקראת תום הבישול לאחר שהעדשים התרככו והתפרקו.
4
סמוך להגשה: מעטרים בעלי כוסברה טריים ומגישים עם פלחי לימון, שכל סועד סוחט לעצמו לתוך המרק.