מתכון

מרק עדשים כתומות

מרק כתום טעים לאמצע השבוע, קל ומהיר להכנה מחומרי גלם זמינים

161,497 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
מרק עדשים כתומות. צילום: דניאל לילה
מרק עדשים כתומות. צילום: דניאל לילה

 

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה:

אופן ההכנה

1

מטגנים בצל בשמן עד להזהבה, מוסיפים שום ומטגנים עד שעולה ריח. מוסיפים דלעת וגזר ומטגנים עוד 3-2 דקות.

2

מוסיפים עדשים, כמון ופפריקה, מערבבים ומוסיפים 2 ליטר מים. מביאים לרתיחה ומבשלים 20 דקות לריכוך העדשים. מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים משמשים ומבשלים 10-5 דקות. אם המרק סמיך מדי, מוסיפים עוד מים.

3

מגישים עם בצל ירוק.