מתכון

מרק קרופניק

מרק עם המון ירקות, גריסים ופטריות טריות. מתאים להגשה כארוחה משביעה בקערה אחת

54,127 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
מרק קרופניק. צילום: רונן מנגן | סגנון: רותם ניר
מרק קרופניק. צילום: רונן מנגן | סגנון: רותם ניר

קרופניק הוא מרק פטריות, שמקבל את טעמו העמוק והיערי מחופן קטן של פטריות פורצ’יני מיובשות. הוא מכיל המון ירקות, פטריות טריות וגריסים ומתאים להגשה כארוחה ריחנית ומשביעה בקערה אחת. את הפלפל ואגוז המוסקט מוסיפים בסוף, כדי לשמור על רעננות הטעמים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

משרים פטריות פורצ’יני 20 דקות בכוס מים רותחים ומסננים. קוצצים ושומרים את הנוזלים.

2

קוצצים שורש פטרוזיליה, סלרי וגזר במעבד מזון בפולסים קצרים.

3

מחממים שמן זית בסיר, מוסיפים בצל ומאדים 2 דקות. מוסיפים את תערובת ירקות השורש הקצוצים ומאדים תוך כדי ערבוב. מוסיפים שום ומאדים 3-2 דקות נוספות.

4

מוסיפים תפוחי אדמה, גריסים, פטריות טריות ואת הפטריות המיובשות ומערבבים. מוסיפים מים רותחים, את נוזל ההשריה של הפטריות ומלח ומביאים לרתיחה. מסירים קצף בעזרת כף. מוסיפים זוקיני, מכסים, מנמיכים להבה ומבשלים 30 דקות.

5

מוסיפים מלח אם צריך, מתבלים באגוז מוסקט ובפלפל שחור גרוס ומסירים מהאש. מניחים מכוסה 15 דקות.

גיוונים:

  • בסיום הבישול מוסיפים שמיר טרי קצוץ.
  • מחליפים את תפוחי האדמה בפרחי כרובית קטנים.