מתכון

מרק קרם פטריות וירקות שורש

מרק פטריות עשיר שתרצו להכין כל החורף. מומלץ להגיש עם שמנת חמוצה

6,493 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2016
מרק קרם פטריות וירקות שורש. סגנון: אוריה גבע | צילום: אסף אמברם | כלים ואביזרים: אוסף פרטי
מרק קרם פטריות וירקות שורש. סגנון: אוריה גבע | צילום: אסף אמברם | כלים ואביזרים: אוסף פרטי

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה:

אופן ההכנה

1

מחממים סיר גדול עם שמן זית. מטגנים בצל, שום, שורש פטרוזיליה, שורש סלרי, תפוחי אדמה, גזרים ועלי תימין 15 דקות על להבה גבוהה תוך כדי ערבוב מדי פעם עד שהירקות מתחילים להזהיב.

2

מוסיפים פטריות ומתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט. מטגנים 10 דקות עד שהפטריות משחימות.

3

יוצקים ½1 ליטר מים רותחים ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים כ-30 דקות על להבה נמוכה עד שירקות השורש מתרככים.

4

טוחנים את המרק בעזרת מוט ריסוק ידני או בבלנדר.

5

יוצקים לצלחות הגשה ומניחים במרכז כל מנה 2-1 כפות גדושות שמנת חמוצה.