להיט הילדים הישראלי האולטימטיבי בגרסה בריאה יותר.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לבטטה המקורמלת:
לציפוי וקישוט:
אופן ההכנה
מכינים את הבטטות:
1
חותכים את הבטטות למקלות באורך 9 ס"מ ועובי 2 ס"מ.
2
ממיסים חמאה במחבת גדולה עם ציפוי מונע הידבקות. מוסיפים סוכר ודבש ומערבבים. מניחים את הבטטות במחבת ומטגנים 3-2 דקות מכל צד עד הזהבה (הבטטות מתרככות רק חלקית. האפייה בתנור תרכך אותן לגמרי). ממליחים, מפלפלים ומצננים היטב.
3
מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.
מעצבים ואופים:
4
פורשים את הבצק על משטח עבודה וחותכים לרוחב ל-30 רצועות ברוחב ½1 ס"מ כל אחת. מלפפים רצועת בצק אחת סביב כל מקל בטטה (למעין מומיה) ומניחים בתבנית. מורחים בביצה טרופה עם מים. מחוררים עם קצה של סכין שני חורים קטנים לעיניים ומניחים בהם אפונה.
5
אופים בתנור החם 25-20 דקות עד הזהבה.