מתכון

נזיד טלה ובטטות

את הבטטות מוסיפים לקראת סוף הבישול — כך הן שומרות על צבען הכתום ועל מרקם בשרני ודחוס

17,880 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2015
נזיד טלה ובטטות. צילום: דניאל לילה
נזיד טלה ובטטות. צילום: דניאל לילה

רותם: "השילוב של בשר ותפוחי אדמה, שאני מורגלת אליו מנזידים חורפיים כמו גולאש למשל, קצת שעמם אותי, אז ניסיתי להכין נזיד עם טלה ובטטות. הניסוי הצליח והדיח את הגולאש המקורי מהמטבח שלי. את הבטטות הוספתי לקראת סוף הבישול — כך הן שומרות על צבען הכתום ועל מרקם בשרני ודחוס."

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים 2 כפות שמן זית בסיר רחב, ממליחים בשר ומוסיפים לסיר. מטגנים 3-2 דקות מכל צד על להבה גבוהה עד שהבשר נאטם ומשחים. מוציאים לקערה ושומרים בצד.

2

מוסיפים לסיר 2 כפות שמן זית ובצל ומטגנים 5-4 דקות תוך ערבוב עד שהבצל מעט משחים. מוסיפים שום ומטגנים דקה.

3

מחזירים את הבשר לסיר ומוסיפים צ'ילי, עלי דפנה, ראס אל-חנות וציר או מים. מערבבים בעזרת כף עץ תוך קרצוף תחתית הסיר. מביאים לרתיחה ומנמיכים להבה. מבשלים שעה או עד שהבשר רך לגמרי.

4

מוסיפים בטטות (לא מערבבים — הבטטות מתבשלות מאדי התבשיל), מכסים את הסיר ומבשלים 20-15 דקות עד שהבטטות מתרככות. מערבבים ומגישים.

5

הנזיד יישמר עד 3 ימים בקופסה אטומה במקרר.

גיוון: ניתן להחליף את ציר העוף במים.