מתכון

ניוקי דלעת ערמונים ברוטב אפונה ירוקה

תתפלאו לגלות כמה קל להכין ניוקי מדלעת ערמונים

11,204 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
ניוקי דלעת ערמונים ברוטב אפונה ירוקה. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו
ניוקי דלעת ערמונים ברוטב אפונה ירוקה. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לניוקי:

לבישול הניוקי:

לרוטב אפונה:

לקימוח:

להגשה:

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-200 מעלות.

מכינים את רוטב האפונה:

2

מחממים שמן זית במחבת על להבה בינונית. מוסיפים בצל ומאדים 5 דקות עד שהבצל מתחיל להזהיב. מוסיפים שום ומאדים דקה נוספת. מוסיפים אפונה ומטגנים כ-3 דקות נוספות. מוסיפים ציר עוף או מים, מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט ומבשלים 6-5 דקות ברתיחה עדינה עד שהרוטב מתגבש.

3

מוסיפים פרמזן ומבשלים 2 דקות נוספות תוך כדי ערבוב עד שהגבינה נמסה.

4

מסירים מהלהבה וטוחנים בבלנדר או בממחה ידני לרוטב חלק. אם הרוטב סמיך מדי, מוסיפים עוד ציר עוף בזמן הטחינה. שומרים חם.

מכינים את הניוקי ומגישים:

5

אופים דלעות ערמונים בשלמותן כ-45 דקות עד לריכוך ומצננים. חוצים ומסלקים את הגרעינים. מרוקנים את התוכן לקערה בעזרת כפית.

6

מוסיפים לתערובת הדלעת מלח ואגוז מוסקט ומערבבים. מוסיפים 1 כוס (140 גרם) קמח ומערבבים רק עד להיטמעות הקמח בפירה הדלעת (היזהרו מלישה מוגזמת, המטרה היא ליצור בצק לח ודביק).

7

בינתיים מרתיחים מים בסיר גדול ורחב. כשהמים מגיעים לרתיחה מוסיפים חופן מלח גס.

8

מעבירים את הבצק מייד למשטח עבודה מקומח. עובדים בכל פעם עם חתיכת בצק בגודל אגרוף. מגלגלים לנקניק בעובי של אצבע וחותכים כל נקניק לחתיכות במרווחים של 2 ס”מ בעזרת קלף או סכין.

9

מעבירים את הניוקי בקבוצות קטנות (20-15 יחידות בכל פעם) למים הרותחים. מבשלים כ-2 דקות. הניוקי מוכנים כאשר הם צפים על פני המים. מוציאים בעזרת כף מחוררת ושומרים חם בזמן שמבשלים את שאר הניוקי.

10

 מחלקים את הניוקי לצלחות ויוצקים מעל את רוטב האפונה. מפזרים פרמזן ומגישים.

גיוון: מוותרים על הרוטב
אחרי הבישול מסדרים את הניוקי בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מגררים מעל גבינת פקורינו, מפוררים גבינת סנט מור ומפזרים עלי מרווה טריים. אופים כ-10-5 דקות בחום של 180 מעלות. מעבירים לצלחת הגשה גדולה ומגישים למרכז השולחן.