מתכון

ניוקי פריזאי בגורגונזולה

לא צריך לבשל תפוחי אדמה, למעוך, לגלגל ולחתוך. מזלפים pâte à choux – רביכת קמח, חמאה, ביצים וגבינות למים רותחים

3,119 בשלנים התעניינו במתכון זה
ניוקי פריזאי בגורגונזולה. צילום: דניאל לילה
ניוקי פריזאי בגורגונזולה. צילום: דניאל לילה

שימו לב גם לרוטב הטעים של יין וגורגנזולה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לניוקי:

לרוטב:

אופן ההכנה

מכינים את הניוקי:

1

מוזגים מים וחמאה לסיר ומביאים לרתיחה על להבה בינונית. מוסיפים קמח ומערבבים בעזרת כף עץ, עד שנוצר בצק שנפרד מדפנות הסיר.

2

מוסיפים את שאר חומרי הניוקי למעט הביצים ומערבבים במרץ. מוסיפים את הביצים אחת-אחת ומערבבים, עד שהן נטמעות לחלוטין ונוצרת בלילה אחידה שנפרדת מדפנות הסיר. מסירים מהאש.

3

מרתיחים 5 ליטר מים בסיר גדול וממליחים קלות. במקביל מכינים כלי גדול עם כ-4 ליטר מי קרח.

4

מעבירים את הבלילה לשקית זילוף וחותכים פייה קטנה בקצה. מזליפים ניוקי קטנים לתוך המים הרותחים. בכל פעם חותכים את פס הבצק לפיסות צמוד לפייה בעזרת סכין דק. השניים הראשונים יידבקו קצת לסכין עד שהיא תתחמם. הבאים יילכו בקלות.

5

כשהניוקי צפים, מעבירים אותם בעזרת כף מחוררת למי הקרח, עד שהם מצטננים לחלוטין (כ-10 דקות). מעבירים למגבת.

מכינים את הרוטב ומגישים:

6

ממיסים חמאה במחבת, מוסיפים את הניוקי ומשחימים קלות. מוסיפים יין לבן וגורגונזולה ומבשלים עד שהגבינה נמסה והרוטב מצטמצם מעט. ממליחים ומגישים.