מתכון

סָמְבָּל

רוטב אינדונזי חריף

10,511 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2016
סָמְבָּל. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו
סָמְבָּל. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

גיוונים:
לגרסה מתקתקה: מוסיפים לפלפל החריף 2 פרוסות אננס טרי, כף קוקוס מגורר וכף שמן קוקוס.
סמבל לתיבול דגים: מוסיפים לשאלוט 3-2 עלי קפיר ליים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים שמן בסיר בעל תחתית עבה ומטגנים בצלי שאלוט עד שהם הופכים לשקופים.

2

בינתיים מעבדים שום, ג'ינג'ר, פלפלים חריפים, סויה ורוטב צ'ילי במעבד מזון עד לקבלת מחית במרקם של סחוג.

3

מעבירים את מחית התבלינים לסיר ומוסיפים חומץ. מבשלים על להבה נמוכה תוך כדי בחישה מתמדת עד לקבלת מרקם סמיך דומה לריבה.

4

מצננים ומעבירים לצנצנת מעוקרת. הסמבל נשמר במקרר עד חודש.