מתכון

סביצ’ה ישראלית

שי לי ליפא מגלה כמה זה קל להכין מנה מושלמת לאירוח בבית. כל מה שצריך זה דג טרי-טרי

11,967 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
סביצ’ה ישראלית. צילום: דניה ויינר | סגנון: דלית רוסו
סביצ’ה ישראלית. צילום: דניה ויינר | סגנון: דלית רוסו

סביצ'ה: צריך לדעת
• סביצ’ה היא מנה מהמטבח הפרואני, המכילה דג נא המושרה במיץ לימון.
• לסביצ’ה הקלאסית נהוג להוסיף גם בצל (לבן, סגול, ירוק או עירית), עגבניות, פלפלים חריפים ועשבי תיבול.
• הדג חייב להיות סופר טרי (מכסימום בן יומיים) ולא דג קפוא שהופשר.
• הדגים המתאימים הם דגים לבנים ובשרניים, כמו לוקוס, מוסר, פלמידה, בס, דניס.
• לא כדאי לכבוש את הדג יותר מדי זמן ברוטב, על מנת שיישאר בשרני, מוצק ובעל טעם אופייני.
• גודל וצורת חיתוך הדג הם כבר עניין של טעם אישי. יש כאלה שאוהבים חתיכות גדולות, ויש שמעדיפים קטנות.
• אני ממליצה לחתוך את הדג לקוביות בגודל 2 ס”מ. כך הרוטב מוסיף טעם לדג, ואינו פוגם במרקמו.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מורחים לַבּנה על צלחת (כמו שמורחים חומוס) ומפזרים קוביות מלפפונים, עגבניות, טבעות בצל ועלי בזיליקום. מסדרים מעל רצועות דג.

2

מזלפים שמן זית ומיץ לימון וזורים מלח גס ופלפל שחור גרוס. מגישים מיד.