מתכון

סהרונים ממולאים ברחת לוקום

מהמתכון הזה מתקבלת כמות גדולה של עינוגים קטנים

1,237 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
סהרונים ממולאים ברחת לוקום. צילום: דניאל לילה | סגנון: טליה אסיף
סהרונים ממולאים ברחת לוקום. צילום: דניאל לילה | סגנון: טליה אסיף

הצטיידו בצנצנת זכוכית נאה וכבדו מישהו שיקר לכם במתנה יפה וטעימה. אפשר למלא את הסהרונים בכל מלית שאתם אוהבים, רק חשוב שתהיה יציבה, כדי שלא תזלוג החוצה או תרטיב את הבצק. בהמשך יש מתכון למלית תמרים עם אגוזים ומי ורדים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק:

למלית:

לזרייה:

אופן ההכנה

מכינים את הבצק:

1

מערבבים את חומרי הבצק ולשים 8 דקות עד לקבלת בצק גמיש. מכסים ומניחים במקרר לשעתיים (או לכל היותר למשך לילה).

2

מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים שתי תבניות בנייר אפייה.

ממלאים, מעצבים ואופים:

3

מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה וחותכים ממנו משולשים שווי שוקיים, שבסיסם באורך ½2 ס”מ ואורך הצלעות 10 ס”מ. מניחים בבסיס המשולשים רחת לוקום ומגלגלים לצורת קרואסון. מסדרים בתבנית במרווחים.

4

אופים כ-15 דקות עד הזהבה קלה.

5

מצננים, זורים מעל אבקת סוכר ושומרים בקופסה אטומה.

באותה שיטה מכינים: סהרונים ממולאים בתמרים, אגוזים ומי ורדים
לשים היטב 250 גרם תמרים בוואקום (1/2 קובייה) עם 50 גרם אגוזים קצוצים וטיפות אחדות של תמצית מי ורדים. יוצרים גלילים קטנים וממלאים את משולשי הבצק.