רות אוליבר מציעה לחגוג את חנוכה בגרסה הרומנטית עם סופגניות בצורת לב בגודל מיני, בצורה מעוררת התפעלות ובטעם כובש. תנו לילדים ליהנות מהקישוט.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לטיגון:
לגנאש שוקולד לבן- ורוד:
לציפוי ורוד:
לקישוט:
אופן ההכנה
מכינים את הסופגניות:
1
ממיסים את השמרים ב-1/2 כוס חלב.
2
מערבבים את שאר החומרים בקערת מיקסר עם וו לישה, ומוסיפים את החלב עם השמרים המומסים.
3
לשים במשך 12 דקות לקבלת בצק רך. מכסים את הקערה בניילון נצמד, ומתפיחים כשעה עד להכפלת הנפח.
4
מפזרים שפע קמח על משטח עבודה, ומרדדים את הבצק לעלה בעובי 2 ס"מ. קורצים לבבות בינוניים בעזרת קורצן ומתפיחים שנית (עד להכפלת נפח הסופגניות).
5
מחממים שמן ומטגנים את הסופגניות משני הצדדים עד שמזהיב. את הצד העליון מכניסים לשמן ראשון, מטגנים.
מכינים ציפוי אייסינג ורוד:
6
טורפים חלבון קלות בקערה, מוסיפים אבקת סוכר ומערבבים עד לקבלת עיסה לבנה וסמיכה. אפשר לצבוע בצבעי מאכל.
מכינים גנאש שוקולד לבן-ורוד:
7
מחממים שמנת לרתיחה, מוסיפים שוקולד לבן, ממתינים דקה-שתיים ומערבבים לתערובת אחידה. אפשר לצבוע בצבעי מאכל.
8
טובלים את הלבבות בגנאש, אח"כ בציפוי האייסינג. זורים סוכריות אדומות סביב השוליים ומגישים.