כל ארבעת המרכיבים מעניקים לו מרקם עדין וטעם נפלא.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לטיגון:
למלית:
אופן ההכנה
מכינים את הבצק ומתפיחים
1
שמים שמרים ותחליף סוכר בקערת מיקסר וממיסים במים פושרים. מוסיפים קמח, ביצים, חמאה, שמן קנולה, קליפת לימון, קורנפלור ותמצית וניל ומערבלים עם וו לישה כ-10 דקות במהירות איטית-בינונית עד לקבלת בצק אחיד וחלק. מוסיפים מלח ולשים עוד כ-2 דקות עד לקבלת בצק חלק ודביק.
2
מניחים את הבצק בקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד או במגבת לחה ומתפיחים כ-30 דקות להכפלת הנפח.
מעצבים ומתפיחים שוב
3
מחלקים את הבצק על משטח מקומח ל-25 חלקים במשקל 75 גרם כל אחד ומגלגלים כל חלק לכדור.
4
מניחים את הכדורים ב-3-2 מגשים מעט משומנים, מכסים במגבת לחה ומתפיחים 45-30 דקות להכפלת הנפח.
מטגנים וממלאים
5
מחממים שמן עמוק בסיר גדול לטמפ’ של 170 מעלות ומטגנים בכל פעם 4-3 סופגניות כ-4 דקות מכל צד עד הזהבה קלה. מעבירים לנייר סופג ומצננים כ-5 דקות.
6
מחדירים לכל סופגנייה כ-1/2 כפית ריבה ללא סוכר בעזרת מזרק.
טיפ: הסופגניות פחות מזהיבות בטיגון בגלל השימוש בתחליף הסוכר. מומלץ לטגן סופגנייה לניסיון, להוציא ולבדוק אם זמן הטיגון מספיק.