מכינים מראש ומחלקים לשניים: בהתחלה משרים בה את נתחי העוף, ובסוף טובלים בה את השיפודים הצלויים.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
למרינדה/רוטב יוגורט ולימונים כבושים:
אופן ההכנה
1
מערבבים את חומרי המרינדה ושומרים מחצית הכמות בכלי נפרד במקרר.
2
משרים את רצועות העוף ביתרת הרוטב במשך 4 שעות ועד לילה בכלי סגור במקרר.
3
משרים את שיפודי העץ במים למשך שעתיים, כדי שלא ייחרכו בזמן הצלייה.
4
מחממים גריל פחמים, פלאנצ’ה או מחבת צלייה.
5
משפדים את העוף על שיפודי העץ וצולים כ-3 דקות, או עד שהעוף עשוי היטב. מגישים עם רוטב היוגורט ששמרנו.