מתכון

סופלאקי עוף ברוטב יוגורט ולימונים כבושים

הפטנט כאן הוא המרינדה, שמשמשת גם כרוטב להגשה

7,726 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2016
סופלאקי עוף ברוטב יוגורט ולימונים כבושים. צילום: דניה ויינר
סופלאקי עוף ברוטב יוגורט ולימונים כבושים. צילום: דניה ויינר

מכינים מראש ומחלקים לשניים: בהתחלה משרים בה את נתחי העוף, ובסוף טובלים בה את השיפודים הצלויים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למרינדה/רוטב יוגורט ולימונים כבושים:

אופן ההכנה

1

מערבבים את חומרי המרינדה ושומרים מחצית הכמות בכלי נפרד במקרר.

2

משרים את רצועות העוף ביתרת הרוטב במשך 4 שעות ועד לילה בכלי סגור במקרר.

3

משרים את שיפודי העץ במים למשך שעתיים, כדי שלא ייחרכו בזמן הצלייה.

4

מחממים גריל פחמים, פלאנצ’ה או מחבת צלייה.

5

משפדים את העוף על שיפודי העץ וצולים כ-3 דקות, או עד שהעוף עשוי היטב. מגישים עם רוטב היוגורט ששמרנו.