פירורי קראמבל שוקולדיים-חרפרפים, שנראים כמו אפר, משלימים את הדימיון.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לטוויל קקאו:
לקראמבל צ'ילי וקובנייה:
מוס מוקה-קובנייה:
אופן ההכנה
מכינים מוס מוקה:
1
ממיסים שוקולד, חמאה וקפה במיקרוגל או מעל בן מארי. מצננים מעט, מוסיפים חלמונים וטורפים עד שהם נטמעים.
2
מקציפים חלבונים וסוכר לקצף יציב אך לא יבש. מקפלים את הקצף בהדרגה לתערובת השוקולד לקבלת תערובת אחידה.
3
מקפלים קצפת לתערובת השוקולד והחלבונים ומעבירים לשקית זילוף. מכסים ומעבירים למקרר להתייצבות לשעתיים לפחות. נשמר בקירור עד שבוע.
4
מחממים תנור ל-200 מעלות.
מכינים טווילים:
5
מנפים אבקת סוכר, קקאו וקמח לקערה. מוסיפים חלבון וחמאה מומסת ומערבבים היטב לתערובת אחידה.
6
מורחים מהתערובת מלבנים דקים בגודל 8×12 ס"מ על משטח סיליקון בעזרת פלטה מדורגת או סכין מריחה.
7
אופים כ-3 דקות עד שהדפנות משנות את צבען (משמעותית). מוציאים מהתנור ומגלגלים כל מלבן מייד (לפני שמתקרר) סביב מקל במבוק בקוטר ½1 ס"מ (או כל מקל בקוטר זהה) ליצירת גליל חלול. מורידים את הטמפ' בתנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
מכינים קראמבל:
8
מערבלים את כל החומרים במיקסר עם וו גיטרה לקבלת פירורי בצק ומעבירים לתבנית.
9
אופים כ-7-5 דקות עד שהפירורים פריכים ויבשים.
10
סמוך להגשה מרכיבים את המנה: מזלפים מוס מוקה לתוך הגלילים. מפזרים מעט קראמבל בקצה ועל הצלחת ומגישים.