מתכון

סירופ שוקולד ביתי של שי-לי ליפא

סירופ שוקולד הוא מצרך חובה בבית לזילוף על גלידה, פנקייק או על הלשון, כשסתם מתחשק משהו מתוק

5,942 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
סירופ שוקולד ביתי. צילום: רונן מנגן | סגנון: רותם ניר
סירופ שוקולד ביתי. צילום: רונן מנגן | סגנון: רותם ניר

סירופ שוקולד הוא מצרך חובה בבית לזילוף על גלידה, פנקייק או על הלשון, כשסתם מתחשק משהו מתוק. כאן הוא מהווה גם בסיס לכמה מתכונים. לצורך הכנתו דרוש סירופ תירס, שהוא סירופ סוכר שקוף וסמיך, המשמש גם להכנת קרמים וציפויים ומעניק ברק ומרקם יציב (להשיג בחנויות אפייה מתמחות ובחנויות טבע). אחרי שתכינו בבית סירופ שוקולד משוקולד איכותי (חמש דקות הכנה גג – באחריות), באמת לא תוכלו יותר לחזור לזה התעשייתי. אבל אם בכל זאת לא מתחשק לכם להכין, אפשר תמיד לקנות סירופ שוקולד מוכן.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים סוכר, סירופ תירס, 1/2 כוס מים רותחים ותמצית וניל בסיר על להבה נמוכה בינונית במשך 3-2 דקות תוך כדי בחישה, עד שהסוכר נמס.

2

מסירים מהאש, מוסיפים שוקולד ואת יתרת המים הרותחים ומערבבים - עדיף במטרפה ידנית - עד שמתקבל נוזל אחיד.

3

מעבירים לבקבוק לחיץ או כלי פלסטיק ושומרים במקרר עד שבועיים. הנוזל יסמיך בקירור. לפני השימוש מנערים או מערבבים.