אורז לא חייב להיות רק תוספת למנה עיקרית. אפשר להכין ממנו סלטים טעימים כמו הסלט הנפלא הזה. מתאים חם או בטמפ’ החדר.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לרוטב:
אופן ההכנה
1
לפני ההכנה, משרים את האורז כ-3 שעות בקערה עם מים. חולטים את האפונה במים רותחים 3 דקות.
מכינים את האורז:
2
מביאים את האורז לרתיחה בסיר עם ½3 כוסות מים. מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים 40-30 דקות, עד שהאורז מוכן אך עדיין אל-דנטה.
3
מחממים תנור ל-200 מעלות.
מכינים את הירקות:
4
מניחים פלפלים, בטטה ובצלים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מזלפים שמן זית, ממליחים ומפלפלים. צולים כ-25 דקות, עד שהירקות זהובים ורכים.
מרכיבים את הסלט ומגישים:
5
מערבבים אורז עם אפונה והירקות הקלויים בקערה.
6
מערבבים את כל חומרי הרוטב, יוצקים על הסלט ומערבבים. מפזרים גבינת פטה ומגישים.