יש המון דרכים להפוך סלט ביצים לחגיגה. הגרסאות שלנו עוברות דרך מטבחי רוסיה, הודו, אינדונזיה ואיטליה; ויש גם גרסה מרוקאית עם זיתים ולימונים כבושים. ביצים קשות אוהבות טעמים חזקים כמו בצל, לימון וזיתים.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לרוטב:
אופן ההכנה
1
מסדרים את הביצים על צלחת הגשה שטוחה ומפזרים מעל בצל, פלפל חריף, לימון כבוש, זיתים ופטרוזיליה.
2
מערבבים את חומרי הרוטב בצנצנת מכוסה עד שהסוכר והמלח נמסים. יוצקים את הרוטב על המרכיבים בעזרת כף, לא מערבבים ומגישים מייד.
3 דרכים לבשל ביצה קשה
- מניחים ביצים קרות בסיר, מוסיפים מי ברז, מביאים לרתיחה ומבשלים 5 דקות לקבלת חלמון בצבע צהוב עז (לעיתים גם כתום) ועד 10 דקות לביצים קשות עם חלמון מבושל לחלוטין בגוון צהוב בהיר-אפור.
- מניחים ביצים בטמפ’ החדר בסיר עם מים רותחים ומבשלים 8 דקות לחלמון צהוב-עז או 10 דקות לחלמון צהוב בהיר.
- מניחים ביצים בטמפ’ החדר בסיר עם מים רותחים. מכבים את האש, מכסים וממתינים 15 דקות. מתקבלת ביצה מבושלת קלות בעלת חלמון בצבע צהוב עז (או כתום).
הערה: הטמפ’ של הביצים בזמן כניסתן לסיר יכולה להוסיף או להוריד דקה מהבישול, כיוון שהיא משפיעה על טמפ’ המים.
קילוף קל מורידים את הסיר מהכיריים, מניחים בכיור ומזרימים מים קרים מהברז לעצירת הבישול ולצינון. מגלגלים את הביצה על משטח בעזרת כף היד להיסדקות הקליפה, קולפים ושוטפים.