טיגון ואידוי קצרים שומרים על הפריכות של הבמיה. מתקבל סלט צבעוני, בריא ומושלם לחודשי הקיץ.
לפני שמתחילים: כל מה שצריך לדעת על במיה
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לרוטב:
אופן ההכנה
1
מסירים בזהירות את גבעולי הבמיה בעזרת סכין חד, בלי לפצוע את התרמיל. מעבירים למסננת, שוטפים ומסננים היטב. מניחים את הבמיה על נייר סופג ומייבשים (אפשר בנוסף לייבש שעה-שעתיים בשמש).
2
מחממים מחבת על להבה בינונית. מוסיפים שמן ואת הבמיה ומטגנים תוך ערבוב כ-2 דקות. מוסיפים 1/4 כוס מים ומאדים כ-5 דקות על להבה נמוכה, עד שהבמיה מתרככת מעט אך נותרת פריכה. מצננים.
3
מעבירים לקערה, מוסיפים בצל, עגבניות וזיתים, יוצקים שמן זית ולימון ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. מערבבים.