מתכון

סלט במיה ים תיכוני

סלט צבעוני, בריא ומושלם לחודשי הקיץ

6,407 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2015
סלט במיה ים תיכוני
סלט במיה ים תיכוני

טיגון ואידוי קצרים שומרים על הפריכות של הבמיה. מתקבל סלט צבעוני, בריא ומושלם לחודשי הקיץ.

לפני שמתחילים: כל מה שצריך לדעת על במיה

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב:

אופן ההכנה

1

מסירים בזהירות את גבעולי הבמיה בעזרת סכין חד, בלי לפצוע את התרמיל. מעבירים למסננת, שוטפים ומסננים היטב. מניחים את הבמיה על נייר סופג ומייבשים (אפשר בנוסף לייבש שעה-שעתיים בשמש).

2

מחממים מחבת על להבה בינונית. מוסיפים שמן ואת הבמיה ומטגנים תוך ערבוב כ-2 דקות. מוסיפים 1/4 כוס מים ומאדים כ-5 דקות על להבה נמוכה, עד שהבמיה מתרככת מעט אך נותרת פריכה. מצננים.

3

מעבירים לקערה, מוסיפים בצל, עגבניות וזיתים, יוצקים שמן זית ולימון ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. מערבבים.