אוכל לא זורקים, בטח לא במטבח של סבתות. אחרי שהן מנקות את העלים של התרד הטורקי ארוך הגבעולים ומכינות מהם פשטידות, קציצות או ממולאים — הגבעולים הופכים לסלט מבושל. גבעולי התרד הטורקי נראים כמו קשיות דקות, ומכאן שמו של המתכון — palikos הם מקלונים בלדינו.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מחממים סיר רחב או מחבת עמוקה על להבה בינונית. מוסיפים שמן זית ובצל ומאדים כ-5 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד שהבצל רך.
2
מוסיפים מרק, מיץ לימון וסוכר. מתבלים במלח ופלפל ומערבבים. מוסיפים גבעולי תרד ומביאים לרתיחה.
3
מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-10 דקות ללא כיסוי תוך כדי בחישה מדי פעם עד שגבעולי התרד רכים.
4
מגישים חם או בטמפ' החדר. שומרים בכלי אטום במקרר עד 3 ימים.