מתכון

סלט חם של גבעולי תרד

קניתם תרד טורקי טרי? הסלט הזה מנצל את הירק הבריא עד הסוף

4,871 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2016
סלט חם של גבעולי תרד. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
סלט חם של גבעולי תרד. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

אוכל לא זורקים, בטח לא במטבח של סבתות. אחרי שהן מנקות את העלים של התרד הטורקי ארוך הגבעולים ומכינות מהם פשטידות, קציצות או ממולאים — הגבעולים הופכים לסלט מבושל. גבעולי התרד הטורקי נראים כמו קשיות דקות, ומכאן שמו של המתכון — palikos הם מקלונים בלדינו.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים סיר רחב או מחבת עמוקה על להבה בינונית. מוסיפים שמן זית ובצל ומאדים כ-5 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד שהבצל רך.

2

מוסיפים מרק, מיץ לימון וסוכר. מתבלים במלח ופלפל ומערבבים. מוסיפים גבעולי תרד ומביאים לרתיחה.

3

מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-10 דקות ללא כיסוי תוך כדי בחישה מדי פעם עד שגבעולי התרד רכים.

4

מגישים חם או בטמפ' החדר. שומרים בכלי אטום במקרר עד 3 ימים.