בעצם זה לא הסלט אלא הרוטב – הוא ממכר. ראו הוזהרתם! אביגאל כהן, בשלנית בחסד, התלהבה מהסלט הירוק של רשת “ריבר” ושחזרה אותו מזכרון החך שלה. מה שכן – מי שאוכל את הסלט על תקן מנה דיאטטית שיסתכל היטב במרכיבים. כמות הרוטב כאן גדולה ממה שנחוץ לסלט, אבל הוא נשמר כמה ימים בצנצנת סגורה בקירור.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לרוטב:
אופן ההכנה
1
מרסקים כוסברה ושיני שום למחית במעבד מזון. מוסיפים חמאת בוטנים, אבקת סוכר וחומץ ומערבלים לקבלת רוטב אחיד. מוסיפים שמן מבעד לפתח היציקה תוך כדי ערבול לקבלת רוטב במרקם אחיד.
2
מניחים את העלים בקערת הגשה ויוצקים עליהם את הרוטב. מערבבים ומפזרים מעל שקדים או אגוזים מסוכרים.
לסלט ארוחה:
מוסיפים בהגשה רצועות של חזה עוף צלוי או נתחי פרגיות צלויות.