מתכון

סלט כרוב עם רימונים ברוטב דבש-לימון

סלט קליל ומרענן שאפשר להכין גם מכרוב לבן וגם מכרוב אדום - לשיקולכם

34,734 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2015
סלט כרוב עם רימונים ברוטב דבש-לימון. צילום: דניאל לילה | סגנון: טליה אסיף
סלט כרוב עם רימונים ברוטב דבש-לימון. צילום: דניאל לילה | סגנון: טליה אסיף

הכנה מראש: בניגוד לרוב הסלטים, סלט כרוב מחזיק מעמד יפה גם באחסון ממושך – בדרך לפיקניק או בתצוגה על המזנון – ושורד יומיים-שלושה במקרר. רק טעמו ומרקמו משתנים (מקראנצ'י הוא הופך לרך), וזה לא פחות טעים. למניעת ההתרככות שומרים את הרוטב בצנצנת עד ההגשה.
סגול או לבן? לכרוב הלבן יש טעם מעודן יותר ולסגול מראה כובש, והוא גם משתבח מאוד בבישול. לשיקולכם.
חיתוך: מתחילים בחיתוך לרבעים ואז פורסים לרצועות. אפשר גם במעבד מזון.
רוטב: כל מה שמבוסס על חומציות עובד יפה עם כרוב, גם אם מדובר ברטבים על בסיס שמן, מיונז או טחינה. מאזנים עם לימון או חומץ (טבעי, בלסמי, יין או תפוחים).
מלח: בעל תפקיד חשוב בסלטי כרוב, כיוון שהוא שולט בהפרשת הנוזלים וכפועל יוצא – במרקם של הכרוב.
אחסון: חשוב לשמור את הכרוב החתוך בקופסה אטומה, אחרת הוא מפיץ ריח רע במקרר. חשוב לאוורר לפני ההגשה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב:

אופן ההכנה

1

מערבבים את חומרי הסלט בקערה ומשאירים בצד מעט גרגרי רימונים ופקאנים להגשה.

2

מנערים את חומרי הרוטב בצנצנת.

3

יוצקים את הרוטב על הסלט ומפזרים את הרימונים והאגוזים ששמרנו.