מתכון

סלט נתחי עוף, עדשים, ענבים וצימוקי אוכמניות

סלטעשיר שיכול להוות ארוחה בריאה ומזינה

6,892 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2016
סלט נתחי עוף, עדשים, ענבים וצימוקי אוכמניות	. צילום: אילן נחום | סגנון: טליה גון אסיף
סלט נתחי עוף, עדשים, ענבים וצימוקי אוכמניות . צילום: אילן נחום | סגנון: טליה גון אסיף

קטנות על קטניות
העיקר הטריות קונים קטניות טריות בשוק או בבית טבע. קטניות שישבו זמן רב על המדף מתפוררות במהלך ההכנה וזמן הבישול שלהן מתארך.

איך שומרים? מאחסנים בצנצנת אטומה במזווה, הרחק מאור ולחות.

ספונטניות מתוכננת מראש משרים לילה מראש (או עד יומיים) בהרבה מים ושומרים במקרר. אם המים תוססים, מחליפים אותם. למחרת, לפני הבישול, מסננים, שוטפים ומבשלים במים נקיים.

בישול מבשלים בסיר עם הרבה מים ללא מלח, כי הוא מקשה את הקטניות ומעכב את ריכוכן. מוסיפים את המלח רק כמה דקות לפני סוף הבישול, כדי שטעמו ייספג לתוך הקטניות.

בעבוע המים צריכים תמיד לבעבע במרץ. הדבר תקף כפליים לסרבני ריכוך כמו חומוס.

פטנט לזירוז תהליכים מוסיפים קורט אבקת סודה לשתייה למי הבישול.

השפעות הלחץ אם יש לכם סיר לחץ, השתמשו בו וקצרו משמעותית את זמני הבישול.

כשמתכננים תפריט מחשבים כ-50 גרם קטניות יבשות לאדם. במהלך הבישול הקטניות מכפילות את נפחן ומשקלן.

פורקים כל עול הימנעו מבישול ארוך מדי של עדשים ושעועית, כדי שישמרו על מרקם מוצק ולא יתפרקו. חומוס, לעומת זאת, ישמור על צורתו גם אם תבשלו אותו יומיים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לסלט:

לרוטב:

אופן ההכנה

1

מערבבים את כל החומרים בקערה.

2

מזלפים שמן זית וחומץ, מוסיפים מלח ופלפל, מערבבים ומגישים.