מתכון

סלט עדשים כתומות, גזר, אגוזים וכוסברה

סלט טרי, מרענן ובריא שמומלץ להוסיף לו שפע מיץ לימון סחוט ולהתענג על הטעם

28,387 בשלנים התעניינו במתכון זה
סלט עדשים כתומות, גזר, אגוזים וכוסברה. צילום: דניה ויינר | סגנון: דלית רוסו
סלט עדשים כתומות, גזר, אגוזים וכוסברה. צילום: דניה ויינר | סגנון: דלית רוסו

קחו מלוא החופן קטניות והוסיפו להן את כל הטוב שיש לשוק להציע: ירקות ופירות, נבטים, עשבי תיבול ואגוזים. הציפו בשפע מיץ לימון סחוט טרי והתענגו על הטעם. הסלט הזה הולך טוב עם לחם או קרקרים, שמשלימים את החלבון שבקטניות. אין צורך להשרות את העדשים, והבישול נמשך לא יותר מ-12-10 דקות, אחרת הן יתרככו מדי, יאבדו את צורתן ויהפכו לדייסה

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב:

אופן ההכנה

1

מבשלים את העדשים במים (ללא מלח) כ-10 דקות, או עד שהן מתחילות להתרכך אך שומרות על צורתן. מסננים ומעבירים לקערה.

2

מוסיפים גזר, תפוז, אגוזי מלך, כוסברה וזיתים ומערבבים.

3

מערבבים את חומרי הרוטב, יוצקים על הסלט ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.

באותה שיטה מכינים:
סלט מאש עם גזר, אגוזי מלך וכוסברה – מחליפים את העדשים הכתומות במאש.