מתכון

סלט עדשים, תמרים וגבינת פטה

סלט עשיר וצבעוני המשלב טעמים ומרקמים מעניינים

1,078 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
סלט עדשים, תמרים וגבינת פטה. אורי מאיר צ’יזיק | צילום: דניה ויינר, אילון פז | סגנון: טליה סטולרסקי
סלט עדשים, תמרים וגבינת פטה. אורי מאיר צ’יזיק | צילום: דניה ויינר, אילון פז | סגנון: טליה סטולרסקי

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב סילאן:

אופן ההכנה

1

מניחים עדשים בסיר עם הרבה מים (ללא מלח), מביאים לרתיחה ומבשלים 30-20 דקות, עד שהעדשים רכות אך עדיין מוצקות. מעבירים למסננת, שוטפים במים קרים ומסננים היטב.

2

מעבירים לקערה, מוסיפים תמרים, גבינת פטה ובצל ירוק.

3

מערבבים את כל חומרי הרוטב, יוצקים על הסלט ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.