פרשנות מרעננת למנת הקוסקוס החלבית מהמטבח המרוקאי עם פירות טריים, דבש ואגוזי פקאן.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לרוטב:
להגשה:
אופן ההכנה
1
מביאים לרתיחה חלב, שמנת, סוכר ותמצית וניל. מורידים מהאש.
2
מוסיפים קוסקוס, מערבבים היטב, מכסים וממתינים כ-10 דקות. מפזרים חמאה ומאווררים את גרגרי הקוסקוס בעזרת מזלג. מצננים.
3
מערבבים פירות בקערה עם דבש, סוכר, וניל, מיץ וקליפת לימון.
4
מגישים את הפירות על מצע הקוסקוס, מפזרים פקאנים ומגישים.
- מוסיפים נוזל רותח מים, מרק או מיץ עגבניות. חייב להיות רותח, כדי לרכך את הגרגרים תוך 10 דקות.
- מתבלים את הנוזל כדי שהגרגרים יספגו טעם באופן אחיד, כדאי לתבל את הנוזל עצמו.
- אידוי משתמשים בכלי שאפשר לכסות או מכסים בניילון נצמד, כדי לתת לאדים לעשות את עבודתם נאמנה.
- מוסיפים מעט שומן שמן ארומטי או חמאה – העיקר שיהיה קצת שומן, שימנע מהגרגרים להפוך לגושים גדולים.
- מאווררים חשוב לאוורר את הגרגרים בעזרת מזלג מיד לאחר האידוי, כיוון שבהמשך זה יהיה הרבה יותר קשה.