מתכון

סלט פירות עם קוסקוס מתוק בחלב ופירות קיץ

פרשנות מרעננת למנת הקוסקוס החלבית מהמטבח המרוקאי עם פירות טריים, דבש ואגוזי פקאן

3,270 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2016
סלט פירות עם קוסקוס מתוק בחלב ופירות קיץ. צילום: דניאל לילה | סגנון: דלית רוסו
סלט פירות עם קוסקוס מתוק בחלב ופירות קיץ. צילום: דניאל לילה | סגנון: דלית רוסו

פרשנות מרעננת למנת הקוסקוס החלבית מהמטבח המרוקאי עם פירות טריים, דבש ואגוזי פקאן.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב:

להגשה:

אופן ההכנה

1

מביאים לרתיחה חלב, שמנת, סוכר ותמצית וניל. מורידים מהאש.

2

מוסיפים קוסקוס, מערבבים היטב, מכסים וממתינים כ-10 דקות. מפזרים חמאה ומאווררים את גרגרי הקוסקוס בעזרת מזלג. מצננים.

3

מערבבים פירות בקערה עם דבש, סוכר, וניל, מיץ וקליפת לימון.

4

מגישים את הפירות על מצע הקוסקוס, מפזרים פקאנים ומגישים.

5 כללים להכנת קוסקוס אינסטנט

  1. מוסיפים נוזל רותח מים, מרק או מיץ עגבניות. חייב להיות רותח, כדי לרכך את הגרגרים תוך 10 דקות.
  2. מתבלים את הנוזל כדי שהגרגרים יספגו טעם באופן אחיד, כדאי לתבל את הנוזל עצמו.
  3. אידוי משתמשים בכלי שאפשר לכסות או מכסים בניילון נצמד, כדי לתת לאדים לעשות את עבודתם נאמנה.
  4. מוסיפים מעט שומן שמן ארומטי או חמאה – העיקר שיהיה קצת שומן, שימנע מהגרגרים להפוך לגושים גדולים.
  5. מאווררים חשוב לאוורר את הגרגרים בעזרת מזלג מיד לאחר האידוי, כיוון שבהמשך זה יהיה הרבה יותר קשה.