מתכון לסלט פסטה, עגבניות צלויות ופטה

מתכון לסלט פסטה, עגבניות צלויות ופטה
צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע

המתכון הזה יכול להתחרות על התואר "סלט הפסטה הקלאסי" בזכות החיבור המושלם בין גבינת הפטה לעגבניות.

פסטה בסלט

מבשלים את הפסטה בשפע מי מלח רותחים לדרגת אל-דנטה.

בתום הבישול מסננים, מוסיפים שמן ומערבבים על מנת למנוע הידבקות.

הרוטב מוסיפים את הרוטב כשהפסטה עדיין חמימה, כדי שתספוג היטב את התיבול. רוב סלטי הפסטה חייבים רוטב, מכיוון שהוא נותן להם את העסיסיות וקושר בין כל המרכיבים בצורה מאוזנת.

תוספות "רטובות" כמו זיתים, גבינה או ירקות קלויים - מוסיפים בדרך כלל עם הרוטב, כדי שיעניקו לו מטעמם. לפעמים מפזרים מעל רק בהגשה, כדי לשמור על מראה רענן.

תוספות פריכות מוסיפים ממש לפני ההגשה, אחרת הן יספגו לחות ויאבדו מקסמן.

עשבי תיבול מוסיפים גם עם הרוטב וגם בהגשה, כדי שיתנו מטעמם ויוסיפו למנה צבע רענן.

חומרים

לרוטב:

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. מבשלים את הפסטה בשפע מי מלח רותחים לדרגת אל-דנטה. מסננים ומעבירים לקערה.
  3. מערבבים את חומרי הרוטב בקערה שנייה, מוסיפים את הפסטה ומערבבים.
  4. מסדרים חצאי עגבניות שרי בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומתבלים במלח, פלפל, שום, תימין ושמן זית.
  5. צולים 40-30 דקות או עד שהעגבניות מזהיבות יפה. מצננים.
  6. מוסיפים את העגבניות עם השום והתימין לפסטה, מערבבים ומפזרים פטה וזיתים.
  7. מגישים בטמפ' החדר.