מתכון

סלט רוקט, תותים ובייבי מוצרלה ברוטב בלסמי מצומצם

גבינת המוצרלה הניטרלית בטעמה הולכת יופי עם העלים הפיקנטיים, התותים המתוקים והרוטב החמצמץ-מתוק

8,565 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
סלט רוקט, תותים ובייבי מוצרלה ברוטב בלסמי מצומצם. צילום: דניה ויינר | סגנון: דלית רוסו
סלט רוקט, תותים ובייבי מוצרלה ברוטב בלסמי מצומצם. צילום: דניה ויינר | סגנון: דלית רוסו

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב:

להגשה:

אופן ההכנה

מכינים את הרוטב

1

מחממים בלסמי וסוכר בסיר קטן ומערבבים עד שהסוכר נמס. מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה-בינונית 15-10 דקות, או עד שהבלסמי מצטמצם לכמות של כרבע כוס. מדי פעם בוחשים ושומרים מפני חריכה. מכבים, מצננים ומעבירים לבקבוק לחיץ. שומרים מחוץ למקרר. נשמר היטב לזמן ממושך.

מכינים את הסלט ומגישים

2

מסדרים עלי רוקט בצלחת ומפזרים תותים ומוצרלה. מזלפים מעל מעט שמן זית, יוצקים את הבלסמי המצומצם וזורים מלח גס ופלפל שחור.

במקום סידור פרחים
אם יש לכם יותר מ-8 סועדים, אתם יכולים להכפיל את הכמויות ולסדר את מרכיבי הסלט בשכבות בכלי זכוכית גדול ועמוק (כמו זה של הטרייפל): מניחים בתחתית הכלי עלי רוקט, עליהם כדורי מוצרלה ומעל הכול פרוסות תותים. מזלפים מעל כ-3 כפות שמן זית, זורים מלח ופלפל ויוצקים את הבלסמי המצומצם.