החומרים טבלת מידות ומשקלות
לטיגון:
לזיגוג:
לסלט צנוניות:
אופן ההכנה
1
חורצים חריצים בחלק העבה של הסלמון לצלייה אחידה.
מכינים את הזיגוג:
2
מערבבים בקערית טחינה, דבש, רוטב סויה ו-3 כפות בירה.
מכינים את הסלט:
3
מערבבים את חומרי סלט הצנוניות בקערית.
צולים את הדג ומגישים:
4
מחממים מחבת רחבה (אפשר מחבת פסים) על להבה בינונית. מוסיפים שמן ומחממים. מניחים את נתחי הסלמון עם העור כלפי מטה, זורים מלח ופלפל וצולים עד שהעור זהוב ופריך (כ-5 דקות. לא להיבהל אם העור נדבק - כשהוא יהיה מוכן, הוא ישתחרר בעצמו). הופכים את הנתחים וצורבים 2 דקות עד שהבשר מקבל צבע כתום יפה.
5
הופכים שוב כך שהעור כלפי מטה. מנמיכים להבה ומברישים את הסלמון בזיגוג הטחינה. מברישים קצת בכל פעם עד שנותר בקערית רבע מהרוטב (4-3 דקות). כשהזיגוג נוזל למחבת ומתחיל להיחרך, מוסיפים מעט בירה (או מים) ומניחים לה להתאדות.
6
מעבירים לצלחות, מזלפים מעל את הרוטב ומגישים עם סלט צנוניות.