מתכון

סלמון בזיגוג טחינה ודבש עם סלט צנוניות

השילוב בין טחינה, דבש וסויה יוצר רוטב שמשמש גם לזיגוג וגם לטבילה. נסו אותו עם בשר בגריל או על נודלס

5,030 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
סלמון בזיגוג טחינה ודבש עם סלט צנוניות. צילום: דניאל לילה | סגנון: טליה אסיף
סלמון בזיגוג טחינה ודבש עם סלט צנוניות. צילום: דניאל לילה | סגנון: טליה אסיף

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לטיגון:

לזיגוג:

לסלט צנוניות:

אופן ההכנה

1

חורצים חריצים בחלק העבה של הסלמון לצלייה אחידה.

מכינים את הזיגוג:

2

מערבבים בקערית טחינה, דבש, רוטב סויה ו-3 כפות בירה.

מכינים את הסלט:

3

מערבבים את חומרי סלט הצנוניות בקערית.

צולים את הדג ומגישים:

4

מחממים מחבת רחבה (אפשר מחבת פסים) על להבה בינונית. מוסיפים שמן ומחממים. מניחים את נתחי הסלמון עם העור כלפי מטה, זורים מלח ופלפל וצולים עד שהעור זהוב ופריך (כ-5 דקות. לא להיבהל אם העור נדבק - כשהוא יהיה מוכן, הוא ישתחרר בעצמו). הופכים את הנתחים וצורבים 2 דקות עד שהבשר מקבל צבע כתום יפה.

5

הופכים שוב כך שהעור כלפי מטה. מנמיכים להבה ומברישים את הסלמון בזיגוג הטחינה. מברישים קצת בכל פעם עד שנותר בקערית רבע מהרוטב (4-3 דקות). כשהזיגוג נוזל למחבת ומתחיל להיחרך, מוסיפים מעט בירה (או מים) ומניחים לה להתאדות.

6

מעבירים לצלחות, מזלפים מעל את הרוטב ומגישים עם סלט צנוניות.

גיוון: במקום בירה אפשר להשתמש ביין או במים.