מתכון

סלק ממולא בבשר טלה, בורגול וסילאן

לסילאן יש תפקיד כפול: הוא מוסיף מתיקות למלית ויחד עם יין יוצר זיגוג שמצפה את הסלקים במעטה מבריק ומעמיק את טעמם

20,766 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2017
צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

קדרת חורף חגיגית ויפהפייה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למלית:

לרוטב:

לזיגוג סילאן ויין:

להגשה:

אופן ההכנה

מכינים את הסלקים למילוי:

1

שמים בסיר סלקים, מכסים במים ומביאים לרתיחה. מבשלים 30 דקות על להבה בינונית עד שהסלקים רכים למחצה. מצננים וקולפים.

2

חותכים את ה”כובעים” (כ-1/3 מהסלק) ושומרים בצד. מרוקנים את תוכן הירק בעזרת כף פריזיאן או כפית ומשאירים דפנות בעובי ½1 ס”מ.

ממלאים:

3

מחממים שמן במחבת ומטגנים בצל להזהבה. מעבירים לקערה, מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים.

4

ממלאים את הסלקים במלית הבשר ומניחים בצפיפות בסיר רחב שמתאים לאפייה בתנור.

מבשלים את הממולאים ברוטב:

5

מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערה, מתקנים תיבול ויוצקים לסיר. מרטיבים את המלית שבסלקים ברוטב ומכסים ב”כובעים” ששמרנו (אפשר לתקוע קיסמים כדי שהם לא יפלו). מביאים את תכולת הסיר לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כ-20 דקות.

6

בינתיים מחממים תנור ל-160 מעלות.

7

אופים 30 דקות עד שהנוזלים מצטמצמים והסלקים רכים.

מזגגים ומגישים:

8

שמים בסיר את כל חומרי הזיגוג ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים כ-20 דקות עד שהנוזלים מצטמצמים בחצי.

9

מוציאים את הסיר עם הסלקים מהתנור, מברישים בזיגוג סילאן, מפזרים צנוברים מעל ומגישים.