מתכון

סמסרה שחורה

קינוח שוקולד קטלני - עשיר ושוקולדי, שמשתדך מצוין עם הרוטב החמצמץ של פירות היער והעדינות של הווניל

3,761 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2016
סמסרה שחורה. צילום: דניה ויינר | סגנון: רותם ניר
סמסרה שחורה. צילום: דניה ויינר | סגנון: רותם ניר

קינוח שוקולד קטלני – עשיר ושוקולדי, שמשתדך מצוין עם הרוטב החמצמץ של פירות היער והעדינות של הווניל.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למאפה השוקולד:

לרוטב וניל:

לרוטב פירות יער:

אופן ההכנה

מכינים את רוטב הווניל:

1

מחממים חלב עם מקל וניל כ-5 דקות בקערה מעל סיר אדים (בן מארי) עד שהוא חם מאוד. מגרדים את תוכן מקל הוניל לתוך החלב החם.

2

בינתיים טורפים במטרפה ידנית חלמונים עם סוכר לקצף תפוח.

עושים השוואת טמפ’:

3

יוצקים 1/3 מהחלב החם לתערובת החלמונים וטורפים היטב. יוצקים הכל חזרה לסיר עם החלב, מחזירים את הסיר לבן מרי ומבשלים 7 דקות תוך כדי ערבוב מתמיד עד שהרוטב מסמיך.

4

מניחים את קערת הרוטב בתוך קערת מים קרים עם קוביות קרח לקירור מיידי.

מכינים את רוטב פירות היער:

5

טוחנים את כל החומרים במעבד מזון למרקם חלק.

מכינים את מאפה השוקולד:

6

מבשלים מים עם 60 גרם (1/4 כוס + כף) סוכר בסיר על להבה גבוהה עד שהסוכר נמס. מוסיפים חמאה, שוקולד וקליפת תפוז ומבשלים עד שהחמאה והשוקולד נמסים. מערבבים ומצננים.

7

מקציפים ביצים עם יתרת הסוכר 8 דקות לקצף תפוח.

8

מחממים תנור ל-170 מעלות.

9

מקפלים את קצף הביצים לתערובת השוקולד ויוצקים את התערובת לכלים אישיים בנפח של ספלון (מומלץ לתבניות סיליקון בצורת חצי עיגול) ואז מוסיפים כ-4 פיסטוקים לכל כוס. מניחים את הכלים בתוך תבנית תנור עמוקה עם מים רותחים.

10

אופים כ-25 דקות עד שפני העוגה יציבים. מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין.

מרכיבים ומגישים:

11

מחלצים את המאפים מהכלים עלי ידי חימום בברנר או על ידי טבילתם במים רותחים (מתבנית סיליקון זה פשוט). מניחים את הקינוח בצלחת ומקשטים בשני הרטבים.