מתכון

ספגטי עם פסטו קייל

פסטו הוא לא רק רוטב נפלא, אלא תחבולה שבעזרתה אפשר להאכיל את הילדים בכמות נאה של ירוקים

27,866 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספגטי עם פסטו קייל. צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע
ספגטי עם פסטו קייל. צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע

פסטו הוא לא רק רוטב נפלא, אלא תחבולה שבעזרתה אפשר להאכיל את הילדים בכמות נאה של ירוקים בלי שהם יתלוננו על זה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לפסטו קייל:

להגשה:

אופן ההכנה

1

מביאים לרתיחה מי מלח בסיר. חולטים עלי קייל במשך 2 דקות לריכוך, שולפים בעזרת מלקחיים ומניחים בקערה עם מי קרח. מסננים ומייבשים.

2

מוסיפים את הפסטה לסיר עם המים הרותחים ומבשלים עד לדרגת אל-דנטה. מסננים.

מכינים את הפסטו:

3

מרסקים במעבד מזון את עלי הקייל, בזיליקום, פרמזן, אגוזים ושום עם שמן זית. מנקים את הדפנות וממשיכים לעבד למרקם מחיתי. טועמים ומוסיפים מלח, פלפל וקליפת לימון.

4

מסננים את הפסטה ממי הבישול אך שומרים 1/4 כוס. מערבבים את הפסטה עם הפסטו ומי הבישול ומגישים עם פרמזן מגוררת מעל.

גיוון: מחליפים את האגוזים בצנוברים.