פסטו הוא לא רק רוטב נפלא, אלא תחבולה שבעזרתה אפשר להאכיל את הילדים בכמות נאה של ירוקים בלי שהם יתלוננו על זה.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לפסטו קייל:
להגשה:
אופן ההכנה
1
מביאים לרתיחה מי מלח בסיר. חולטים עלי קייל במשך 2 דקות לריכוך, שולפים בעזרת מלקחיים ומניחים בקערה עם מי קרח. מסננים ומייבשים.
2
מוסיפים את הפסטה לסיר עם המים הרותחים ומבשלים עד לדרגת אל-דנטה. מסננים.
מכינים את הפסטו:
3
מרסקים במעבד מזון את עלי הקייל, בזיליקום, פרמזן, אגוזים ושום עם שמן זית. מנקים את הדפנות וממשיכים לעבד למרקם מחיתי. טועמים ומוסיפים מלח, פלפל וקליפת לימון.
4
מסננים את הפסטה ממי הבישול אך שומרים 1/4 כוס. מערבבים את הפסטה עם הפסטו ומי הבישול ומגישים עם פרמזן מגוררת מעל.