מתכון

ספריבס

מתכון לקלאסיקה: מנת ספייריבס חזיר עסיסית של אומן הבשר, שף מתן אברהמס

11,141 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
ספריבס. צילום: מיכל רביבו
ספריבס. צילום: מיכל רביבו

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב:

אופן ההכנה

מכינים סירופ סוכר

1

מביאים מים וסוכר לרתיחה ומבשלים 6-5 דקות. מצננים. מחממים תנור ל-250 מעלות.

מכינים את הרוטב

2

מערבבים בסיר סירופ סוכר, רוטב צ'ילי, חומץ, קטשופ, דבש ורוטב HP.

3

טוחנים במעבד מזון את שאר המרכיבים, מוסיפים לסיר, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה. מסירים מהאש.

צולים ומגישים

4

מעבירים את הצלעות לתבנית ויוצקים עליהן רוטב ומים ביחס הבא: 700 מ"ל רוטב על 2 ליטר מים (שומרים את שאר הרוטב להמשך).

5

מכסים ברדיד אלומיניום ואופים כשעתיים, עד שהספריבס מתרככות אך לא מתפרקות. מוודאים שהן מכוסות בנוזלים במהלך האפייה. עד שלב זה אפשר להכין מראש ולשמור בתבנית.

6

סמוך להגשה מוציאים את הספריבס מהתבנית ומעבירים לסיר נקי. יוצקים לסיר את שארית הרוטב, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-10 דקות, עד שהרוטב מצטמצם ונדבק לצלעות. מגישים מיד.