מתכון

עוגיות אניס פריכות

אפשר לגוון את טעם העוגיות ולהחליף את האניס בקפה נמס, קינמון, ג'ינג'ר או כל תבלין אחר שאוהבים

6,356 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
עוגיות אניס פריכות. צילום: דניאל לילה
עוגיות אניס פריכות. צילום: דניאל לילה

אפשר אפילו לחלק את התערובת לשניים או שלושה חלקים, ולתבל כל חלק בתיבול שונה. כדי להבדיל בין הטעמים גם לאחר האפייה, מזלפים בצורות שונות – מקלות, עיגולים, פיתולים, פרחים וכו'…

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מקציפים במיקסר ביצים וסוכר במהירות בינונית במשך 10 דקות, עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מנפים מעל קמח, מוסיפים אניס ומקציפים קצרות, רק עד שהקמח נטמע בתערובת.

2

מעבירים את הבצק שהתקבל לשקית זילוף, ומזלפים על יריעת סיליקון (סילפת) גבעות בקוטר 3 ס"מ. מפזרים מעל סוכר בנדיבות. מטים את התבנית ומנערים קלות, כדי להיפטר מעודפי הסוכר (שלא נדבק לבצק). משאירים בטמפ' החדר (לא מכסים) 3 שעות לייבוש.

3

מחממים תנור ל-160 מעלות.

4

אופים 15-10 דקות, עד שהעוגיות זהובות ומתנתקות בקלות מיריעת הסיליקון. מצננים ומנשנשים. העוגיות נשמרות זמן רב בכלי אטום בטמפ' החדר.