מתכון

עוגיות התמרים המפורסמות של מלכה ברכה

גרסה בריאותית לעוגיות תמרים – במקום קמח לבן משתמשים בקמח כוסמין ואת החמאה מחליפים בשמן קוקוס

212,381 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
עוגיות התמרים המפורסמות של מלכה ברכה. צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע
עוגיות התמרים המפורסמות של מלכה ברכה. צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע

מלכה היא אימא של חבר טוב של נלי קרפנר, ועוגיות התמרים שלה הן יצירת מופת. זוהי גרסה בריאותית למתכון המקורי – את הקמח הלבן מחליפים בקמח כוסמין מלא ואת החמאה בשמן קוקוס.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק:

למלית:

לקישוט:

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבניות בניירות אפייה.

2

לשים את כל חומרי הבצק ביד עד לקבלת בצק אחיד. מחלקים את הבצק לשניים ומרדדים כל חלק על נייר אפייה לעלה דק ככל האפשר.

3

קוצצים את התמרים לקוביות קטנות ושמים בקערה קטנה. מוסיפים 2-1 כפות מים רותחים ומערבבים עד לקבלת ממרח.

4

מורחים ממרח תמרים בשכבה אחידה על כל עלה ומפזרים אגוזי מלך. מגלגלים את הבצק לרולדה וחורצים חריצים אלכסוניים לאורך הרולדה. מעבירים לתבניות.

5

אופים את הרולדות כ-20 דקות עד שהבצק מקבל צבע זהוב בהיר.

6

מצננים מעט, פורסים את הרולדה לפי החריצים המסומנים ומפזרים אבקת סוכר קנים.